Straumbotn Gård

Publisert: 10. juni 2015

Velkommen til Straumbotn Gård! Gården ligger vakkert til ved den lune fjorden Straumen, omkranset av vakre fjell. En gård med melkeproduksjon og eget meieri. Vi steller jorda, dyrene og melka. Lager de fineste produkter du bare kan drømme om. Her lages oster, iskrem og andre meieriprodukter. Her bakes det og lages mat med mest mulig bruk av gårdens og områdets matskatter. På gården ales det stofe og villsau. Villsau som beiter høyt til fjells i sommerhalvåret og gir fantastiske smaker i kjøttet. Besøk oss i utenfor Polarsirkelbyen Mo i Rana. Gården ligger ved BlåVëgen – du skal være velkommen!
 
Inger-Anne og Geir Håkon kjøpte gården i 1999. Gården har vært i drift siden før 1650-tallet. Det har tradisjonelt vært drevet melk- og kjøttproduksjon. Av kjøtt har vi storfe og sau. Villsau som beiter høgt til fjells i sommerhalvåret. I 2005 fikk gården et eget meieri. Bygget nytt og flyttet inn i nymeieriet i 2007. I 2011 ble vi gårdsis-produsenter. Vi lager is basert på egen melk og bruker lokale egg samt lokale bær når denne er tilgjengelig. I meieribygget finnes det en kafe / butikk hvor der også finnes 20 sitteplasser. Vi tar på oss mindre arrangementer og serverer lokal mat.
 
I Straumbotnstua tilbyr vi overnatting. Et Nordlandhus fra 1750. Huset har fem soverom med 10 sengeplasser. Huset er utstyrt for selvhushold hvor en kan lage sin egen mat eller en kan bestille servering i meieri-kafeen. Gårdens beliggenhet er mellom fjord og fjell. Fjorden heter Straumen, dette fordi inngangen til fjorden er en tidevannstrøm hvor vann fra Rana-fjorden, saltvann presses inn i Straumen (mini Saltstraumen). Her er fine fiskemuligheter og muligheter for friluftsliv. Fjorden har mye ferskvann og deler fryser til i vinterhalvåret (Straumbotn). I Straumen er det fine muligheter for fjellturer. Vi har beitende Villsau i fjellene ovenfor gården som vi besøker jevnlig hele sommerhalvåret. Som gjest har du mulighet til å få være med på slike turer. Det er et krevende terreng, men vi går fine traseer som gir nydelige opplevelser. Belønningen er å få se villsauene i sitt rette element – fantastiske dyr i det fri!

http://www.straumbotn.no/