Sommerferie i Storvika

Publisert: 24. juni 2015

Det er blitt skolefri, og vi er klar for sommer! Endelig er geitene ute på beite mellom melking. Det er deilig! Eldstemann på snart 13 har sommerjobb på gården. I skrivende stund er han ute og gjerder med pappan sin. Jeg skal ikke si at han spretter opp om mårran og er sjeleglad for å stå opp å jobbe. Men når dagen er omme, og vi kommer inn, sliten i hender og solbrent i nakken, er det god stemning og samhørighet rundt kveldsmaten! Vi er sultne som ulver, og senga er forlokkende uten tvil! Da er det ikke så ille å være bondegutt likevel. Dessuten venter det jo en ferie på alle mann når slåtta er unnagjort. Det ser vi fram til. For det er selvfølgelig godt å komme seg litt «heimana å få lufta haue!» Det blir til tider mye jobb og geit og fjøs!

Men dette er en livsstil, og valget om å bo på landet ble blant annet tatt med tanke på at det er i hverdagen vi lever, ikke med tanke på at det ferien vi skal glede oss til for å «slippe fri». Det er hverdager det er mest av, og for oss er det de vi ønsker å fylle med det beste.

Uansett er det deilig med forandring i hverdagen, også for oss. Dyra er vel ute på beite, og vi slipper å rekke skolebuss og andre møter. Nå er det sommer i Storvik, og den skal nytes med det som er! I dag får vi storbesøk fra Tromsø, og det gleder vi oss stort til. Da blir det flere hender i jobb, men også flere rundt bordet for kveldenJ