Rabarbragrøt

Publisert: 1. juni 2015

Nå er det rabarbrasesong!

Rabarbragrøt med sukker og melk er vårens og tidligsommerens beste dessert. Følg med på plantene dine, de siste dagene har de strekt seg godt og begynner nå å bli klare for bruk.

Rabarbragrøt er en tradisjonell dessert som vi alle har et forhold til, og det er så enkelt å tilberede når råvarene står klare i hagen!

Jeg synes at litt vanilje i rabarbragrøten gir en ekstra god smak.

Ingredienser:

1 kg rabarbra
10 dl vann
300 g farin
ca. 60 g potetmel

1 vaniljestang eller litt vaniljesukker

1 ss sitronsaft
2 ss potetmel
4 ss kaldt vann

 
Fremgangsmåte:

Skjær den rensede rabarbraen i små biter og ha den i en kjele med sukker og vann. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen (eller smak til med vaniljesukker) i kjelen sammen med sitronsaft. Kok til rabarbraen er myk og begynner å gå i stykker, Fjern vaniljestangen. Jevn deretter grøten med en jevning av potetmel og litt vann. Ta jevningen i litt forsiktig, så ikke grøten blir for tykk og stiv.
Når du har tømt grøten i en skål, kan du drysse over litt farin så du unngår snerk på grøten.

Rabarbragrøt er en nydelig dessert!

2015-05-30 14.02.19