Oppskrift på kjøttsuppe av geit med rødbeter
Publisert: 17. februar 2016
Som Elise nevnte i blogginnlegget sitt – laget hun kjøttsuppe av eget geitekjøtt fra gården og nordnorske rødbeter. Oppskrifta kom fra Magnhild fra Vestlandet og deles gjerne:
Oppskrift på kjøttsuppe av geit med rødbeter:
Til ca. 4 personer
500 g. kjøtt m/bein kokes mørt i 1,5 liter vann. Tilsett ønsket krydder
Hvitløk
1 stor løk
100 g. kål, strimlet
1 stor potet, grovrevet
3 store rødbeter, grovrevet
1-2 ss. Rødvinseddik
Salt og pepper
Rømme til servering
Sil av kraften. Rens kjøttet for bein og skjær i biter. Fres grønnsaker i smør. Spar en neve rødbeter. Kok så alt i krafta fra kjøttet. Ha i eddik. Etter 20 min. has kjøttet og resten av rødbetene i. Server med rømme og ett dryss persille.