Oppskrift på kjøttsuppe av geit med rødbeter

Publisert: 17. februar 2016

Som Elise nevnte i blogginnlegget sitt – laget hun kjøttsuppe av eget geitekjøtt fra gården og nordnorske rødbeter. Oppskrifta kom fra Magnhild fra Vestlandet og deles gjerne:

Oppskrift på kjøttsuppe av geit med rødbeter:

Til ca. 4 personer

500 g. kjøtt m/bein kokes mørt i 1,5 liter vann. Tilsett ønsket krydder

Hvitløk

1 stor løk

100 g. kål, strimlet

1 stor potet, grovrevet

3 store rødbeter, grovrevet

1-2 ss. Rødvinseddik

Salt og pepper

Rømme til servering

 

Sil av kraften. Rens kjøttet for bein og skjær i biter. Fres grønnsaker i smør. Spar en neve rødbeter. Kok så alt i krafta fra kjøttet. Ha i eddik. Etter 20 min. has kjøttet og resten av rødbetene i. Server med rømme og ett dryss persille.