Kjekjøtt og nøttebrød

Publisert: 24. mai 2015

Det har vært strålende vær de siste dagene, og vi har allerede rukket å pløye, grøftet og harvet et jordstykke! Det er deilig å være i gang etter en lang vinter. Minstemann koser seg ute med oss hele dagen, og mener selv han bidrar stort, flink som han er til å flytte stein å trille trillebår!

Mange som skal snakkes med denne uka. I går var jeg og Chris og uttalte oss om jordbruksforhandlingen, vi må jo engasjere oss!

Se lenken: http://www.framtidinord.no/nyheter/article10976542.ece

I dag har vi hatt besøk av Stein fra bedriftkompetanse. Han er vår rådgiver i et kompetansehevingskurs vi er deltakere på. I dag snakket vi om hvordan vi kan klare å øke lønnsomheten av oppdrett av kjekjøtt. Neste uke skal vi gjøre en markedsundersøkelse i Tromsø.

Det er vanskelig å forstå at geitkjøtt som det spises mest av i hele verden, ikke skal la seg selge i Norge! Det er dessuten mange fordeler ved å spise dette kjøttet. Det er både fettfattig og inneholder mindre kolesterol enn annet kjøtt.

En av fordelene med å ha egen gård, er jo at man har tilgang på ferske råvarer av beste kvalitet! Slik som kjøtt av kje, geit og høner, egg og fersk melk. I dag baker jeg steinalderbrød med ferske egg, urter og geitmelk selvfølgelig! I oppskrifta står det olje, men jeg velger å bruke melk. Det gikk kjempefint!

Skrevet av Elise Blixgård