Innføringskurs i ysting
Publisert: 22. februar 2018
Dato: 19. – 23. mars 2018 Oppmøte kl 17:00. Hjemreise fredag morgen.
Sted: Aaland Gård, Lofoten Målgruppe: Produsenter som tenker å starte og bygge opp eget gårdsysteri Pris: kr 4 500,- inkl lunsj og pausemat. Påmelding her: https://nibio.pameldingssystem.no/innforingskurs-i-ysting Påmeldingsfrist: 5.mars Arrangør: Kompetansenettverket for lokalmat i nord Antall: 9 deltakere Praktisk informasjon: Kursdeltakerne må sørge for overnatting selv. Anbefalt i nærheten: Borg overnatting tlf 915 71 557 (10 min kjøring) |
Innføringskurset gir deltakerne grunnleggende kunnskap om ysting og ysteprosesser
Kurset vil ta for seg melka som råvare, syrning, koagulering. Du lærer å lage rømme, yoghurt, surmelk, ferskost, fetaost. Om salting og modning av oster. Hygiene og mikrobiologi er også tema. Detaljert dagsprogram fås ved påmelding. Deltakerne får med seg oster hjem. Kurslærer er Pascale Baudonnel Pascale Baudonnel er utdannet ysteteknolog fra Frankrike og er en av matkontaktene i Kompetansenavet Vest. Hun driver i tillegg med rådgiving for Norsk Gardsost . Pascale har mye erfaring fra rådgivning for gårdsysterier i Norge. Hun er også en av produsentene i Undredal Stølsysteri Les mer: https://nibio.no/tema/mat/kompetansenettverk-for-lokalmat-i-nord/kurs?locationfilter=true
www.facebook.com/lokalmatinord |