Brennesle – ugress med smak

Publisert: 16. juni 2015

Nå som sommeren nærmer seg, vokser brenneslen godt, og helst der du ikke ønsker den. Men kanskje det en idè å høste noe av dette ugresset og lage en enkel og god suppe full av vitaminer og mineraler som kan nytes?

Nå på forsommeren inneholder brenneslen opptil tre ganger så mye protein som kål, den har høyere næringsinnhold og mindre oksalsyre enn spinaten, er en særlig rik kilde til jern, og inneholder vitamin C, og mange, mange mineraler, sporstoffer og flere vitaminer. Den vokser overalt og er lett tilgjengelig for de fleste, og burde for all del utnyttes av alle og enhver!

En gryte full med nesleskudd
1 l kyllingkraft eller buljong
2–3 hvitløksfedd
2 dl kremfløte
salt og pepper

Skyll brenneslene godt i kaldt vann, dr brenner fortsatt, så behold hanskene. Fjern grove stilker hvis det er noen, kok opp brenneslene og hvitløken i kraften og la koke i om lag 10 minutter.

Kjør suppen jevn med stavmikser, spe på med fløten og kjør noen runder til. Kok videre i noen minutter.

Smak til med salt og pepper.

Kok noen egg mens du lager suppa, server den med halve hardkokte egg i suppeskålen, godt brød med smør ved siden av, og nyt smaken!